Klimaatgekkies bezetten Erasmus Universiteit 010

Klimaatgekkies bezetten Erasmus Universiteit 010 

28 november 2022 - 13:01

Daar gaan we weer: een groep klimaatactivisten voert vandaag actie op de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Enkele tientallen deelnemers aan het protest hebben het Sanders-gebouw op universiteitscampus Woudestein bezet. De groep noemt zichzelf Occupy EUR. Stoer man.

De activisten hebben in naam van Moeder Natuur onder meer spandoeken opgehangen met teksten als 'end fossil'. Ze eisen "een einde aan de fossiele economie". Concreet willen ze dat de universiteit alle banden met oliebedrijven als Shell beëindigt. "Wij zijn studenten en medewerkers (...) die zich zorgen maken over de klimaatcrisis en de medeplichtigheid van de universiteit hieraan."

Maar ja, dan niet huilen als het collegegeld verdubbeld wordt hè? Het bestuur van de Erasmus-universiteit laat in elk geval weten begrip te hebben "voor de beweegredenen van de groep" en zegt "de dialoog aan te gaan" met de actievoerders. "We hopen dat het reguliere onderwijs en onderzoek niet verstoord zullen worden", voegt de EUR er in een reactie aan toe.

Volgens voorzitter van het college van bestuur Ed Brinksma weten deze gekkies niet waar ze het over hebben "neemt de universiteit haar verantwoordelijkheid" wel degelijk. De EUR is "al langere tijd actief bezig om duurzaamheid in alle lagen van de organisatie te implementeren", reageert hij.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml