Upd Klimaatparty dag 3: politie beëindigt blokkade

Upd Klimaatparty dag 3: politie beëindigt blokkade 

11 september 2023 - 15:00

Nou, dat zijn er al een stuk minder dan in het weekend niet waar? Het is vandaag maandag dus moeten de mensen weer werken, maar de klimaatactivisten die dat niet hoeven - laten we een keertje aardig zijn en in het midden laten waarom dat zo is - zijn opnieuw naar de A12 getrokken. De snelweg is op dit moment in beide richtingen afgesloten.

Zoals onze vriendjes van Extinction Rebellion (XR) al hadden aangekondigd, ging rond het middaguur een groep betogers de weg op, voor de derde dag op rij. Aanvankelijk betraden enkele tientallen mensen de Utrechtsebaan, het stuk snelweg naast het Malieveld. Later sloten anderen zich bij hen aan, waardoor rond het middaguur enkele honderden mensen op de snelweg stonden.

Het mag dan een stuk minder druk zijn, het is nog steeds goed genoeg om de hardwerkende burger te pesten. De politie verspert nu de weg, waardoor de demonstranten niet kunnen doorlopen.

Update:

De politie vond het allemaal wel welletjes en heeft de blokkade van de A12 in Den Haag inmiddels beëindigd. De laatste demonstranten zijn van de snelweg geplukt en een bus brengt ze naar het stadion van ADO Den Haag. In totaal zijn 210 mensen in de kraag gevat. Vanuit daar mogen de klimaatactivisten weer vertrekken. De A12 is inmiddels weer volledig open voor verkeer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml