Klimaatparty dag 4: 'Tientallen Extinction Rebellion-klevers op A12'

Klimaatparty dag 4: 'Tientallen Extinction Rebellion-klevers op A12' 

12 september 2023 - 12:13

Het worden er steeds minder hè? Waren het in het weekend nog duizenden, gisteren was het al gedaald naar enkele honderden en vandaag zijn het slechts enkele tientallen die zoveel vrije tijd hebben dat ze lekker op de A12 kunnen zitten om liedjes te zingen en koekjes te eten.

Het zijn momenteel slechts ongeveer veertig mensen die zitten op het deel van de A12 bij Den Haag dat vaker is geblokkeerd. De blokkade begon rond 11.30 uur, iets eerder dan voorgaande dagen. Daarnaast kleven er ook ongeveer 60 op de kruising van de A12 met de Zuid-Hollandlaan.

Nou, nou. Maar toch, ook met enkele tientallen kan een stuk weg geblokkeerd worden en daar is niet iedereen even blij mee. Een automobilist ging verhaal halen bij een agent omdat hij door de blokkade niet verder kon rijden. Sommige mensen hebben namelijk op een doordeweekse dag wel iets beters te doen (werken bijvoorbeeld). De automobilist kreeg het daarbij aan de stok met een agent en werd in de kraag gevat. 

Omgekeerde wereld, en Amnesty maar zeiken over waterkanonnen. De politie roept, net als bij eerdere blokkades, mensen op om naar een plek tegenover station Den Haag Centraal te gaan. Op zaterdag en zondag waren daar toegelaten steundemonstraties. Wie niet luistert naar de oproep, wordt aangehouden, deelt de politie ook mee.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml