Klimreksplinters in kruis van knul (5)
Binnenland

Klimreksplinters in kruis van knul (5).

Een vijfjarige jongeman van basisschool Mobiel in Amsterdam heeft zich maandag verwond aan een oud klimrek op zijn school. Net na schooltijd wilde de acrobaat nog even aan zijn moeder showen wat hij allemaal kan. Na de afsprong had hij pijn en liep wijdbeens.

De moeder van de knul is met hem direct de school in gesneld en daar werden splinters in zijn kruis geconstateerd van ongeveer drie centimeter lang. Zo goed en zo kwaad mogelijk heeft de moeder met ondersteuning van het schoolpersoneel het kruis ontdaan van de splinters, wat echter niet geheel lukte. In het AMC moest het laatste stukje operatief verwijderd worden.

Volgens de moeder ligt het aan de leeftijd van het speeltoestel. Ze heeft zelf nog in haar jeugd aan de rekstokken gehangen en dat is volgens eigen zeggen "meer dan 25 jaar geleden", zegt ze aan AT5. Op het schoolplein zou de meerderheid van de toestellen vervangen zijn, maar deze dader is blijven staan.

'Nietus!'

De school ontkent in alle toonaarde. De directeur van de overkoepelende organisatie benadrukt dat er elk jaar gecontroleerd wordt of de toestellen nog veilig zijn. Ook zegt hij dat het niet zeker is dat de knul de verwondingen opliep op het toestel. De moeder wuift dat argument weg omdat ze er met haar neus bovenop stond. In een gesprek tussen de school en de moeder vandaag is in ieder geval naar voren gekomen dat het klimrek momenteel klimrek non-grata is.

De D66 van het stadsdeel Zuidoost heeft inmiddels vragen gesteld over het moordlustige speeltoestel. Dat heeft in ieder geval de gemeente er toe bewogen om alle klimrekken en speeltoestellen in het stadsdeel extra te controleren. Wat de uitkomst van dat onderzoek is, is nog onbekend.

Alle artikelen geladen. Overzicht →