Kluivert gechanteerd door criminelen
Binnenland

Kluivert gechanteerd door criminelen.

Patrick Kluivert heeft schulden en wordt vanwege die schulden blijkbaar al jaren gechanteerd door een goksyndicaat. In 2011 en 2012 zou Kluivert veelvuldig op wedstrijden hebben gegokt en daarmee een schuld van meer dan een miljoen hebben opgebouwd.

De informatie kwam aan het licht bij een onderzoek volgend op de arrestaties van een vijftal leden van een goksyndicaat door de FIOD. Uit het onderzoek bleek ook dat de voormalige topspits van Ajax en Barcelona, en de huidige directeur voetbal zaken van Paris Saint-Germain, als trainer van het beloftenelftal van FC Twente heeft gegokt op wedstrijden van het eerste elftal. Iets dat destijds nog niet verboden was, aldus de Volkskrant 

De schuld van Kluivert schijnt als een incasso-opdracht te zijn verhandeld en kwam op die manier terecht bij mensen uit de onderwereld. Zij dreigden het verhaal van zijn schulden naar buiten te brengen als Kluivert niet snel betaalde. Een vriend van Kluivert deelde tijdens een verhoor het volgende mede: 'Patrick vertelde me dat hij bedreigd werd en dat zij achter hem aanzaten'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →