Kluivert maakt transfer naar Paris Saint-Germain
Sport

Kluivert maakt transfer naar Paris Saint-Germain.

Patrick Kluivert, één van Nederlands beste aanvallers ooit, wordt directeur voetbalzaken bij de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain.

"Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. "Mijn hart ligt hier, bij Ajax. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen", zo is te lezen op de website van Ajax.

Marc Overmars, die ook een belangrijke rol vertolkt bij Ajax, zegt het volgende over de transfer: "Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen."

Overmars gaat verder en zegt: "Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt. Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op  korte termijn wel te kunnen doen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →