Knaap (19) verhongert en sterft in Gent
Buitenland

Knaap (19) verhongert en sterft in Gent.

De 19-jarige Jordy Brouillard stierf dit weekend op het drukke Blaarmeersen in Gent. De licht autistische jongen vond een natuurlijke dood in Belgiopië doordat hij aan zijn lot was overgelaten.

"Zijn dood was vermijdbaar, is een absolute schande en een collectief falen", zegt een oud-begeleider van de jongen van jeugdinstelling Ter Muren. Hij werd op zijn derde naar de instelling gebracht door problemen thuis. Daar ging het goed, volgens Brouillards beste vriendin: "Alleen speelde zijn overgevoeligheid, autisme en hoge graad van beïnvloedbaarheid niet altijd in zijn voordeel". 

Maar Jordy begon jointjes te roken en begon met het snuiven van aanstekergas. Vlak voor zijn achttiende stal hij butaan voor zijn aanstekers en belandde kort in het gevang. Op zijn achttiende verjaardag mocht hij weg uit de jeugdinstelling, maar hij mocht er ook blijven tot hij twintig werd. Dat laatste aanbod sloeg hij af. Dit weekend werd hij gevonden in een tentje.

Het grootste probleem was volgens zijn familie dat hij niet in een vakje paste. Hij was geen veroordeelde crimineel, niet gehandicapt en niet drugsverslaafd genoeg, schrijft de Gazet van Antwerpen. "Figuren als Jordy vallen op die manier tussen de mazen van het net. Een problematische vaststelling.", aldus zijn oud-begeleider. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →