Knaap (6) slaat babyzusje dood
Buitenland

Knaap (6) slaat babyzusje dood.

Een 62-jarige dame uit het Amerikaanse Pinellas (Florida) wordt mogelijk vervolgd voor de dood van haar pasgeboren dochtertje. Haar zesjarige zoontje zou het kindje dood hebben geslagen, nadat de dame de kinderen samen alleen liet. 

Het kindje was pas 13 dagen oud en was door middel van kunstmatige bevruchting tot leven gekomen, weet WFLA. Kathleen Marie Steele wordt doodslag ten laste gelegd vanwege haar dood. De vrouw was een winkel ingegaan om haar telefoon te laten repareren. Haar zonen van zes en drie jaar oud liet ze in de auto achter, samen met de baby. De zesjarige haalde het meisje uit haar stoel, schudde ermee en sloeg haar met haar hoofd tegen het plafond van de wagen. Na zijn rampartij was de schedel van het kind op meerdere plekken gebarsten. 

Toen de moeder terugkwam bij de auto, vertelde de zesjarige knaap dat zijn zusje niet helemaal in orde was, maar daar trok Steele zich niets van aan. Pas later vroeg ze een buurvrouw, een zuster, naar de baby te kijken, maar toen was de baby al dood. Toen de hulpdiensten haar kind tevergeefs probeerden te reanimeren, was mevrouw haar boodschappen aan het opruimen. 

Volgens sheriff Bob Gualtieri was de zesjarige zoon ook een slachtoffer in de zaak, want die zou al voor hij zijn zusje doodsloeg last hebben gehad van gedragsproblemen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →