Knip je nagels, red een olifant
PowNews

Knip je nagels, red een olifant.

In De Week Van PowNed zetten we iedere keer iemand in het zonnetje. Iemand ook die wel wat hulp kan gebruiken. Deze week zijn dat Marjo en Simone. Via crowdfunding proberen zij bedreigde olifanten en neushoorns te redden. Niet door geld op te halen. Neen, door het inzamelen van vinger- en teennagels.

Mensenlijke nagels zijn namelijk gemaakt van keratine. Dat is dezelfde stof waarvan de hoorn van neushoorns is gemaakt. De traditionele Aziatische geneeskunde denkt dat keratine kanker kan voorkomen. Door nu nagels te verzamelen zouden de neushoorn en de olifant van een wisse dood kunnen worden gered.

Natuurlijk betreft het een symbolische actie. De initiatiefnemers, Simone Eckhardt en Marjo Hoedemaker willen de nagels namelijk eind deze maand overhandigen tijdens een grote conferentie waarbij afspraken worden gemaakt over de internationale handel in bedreigde diersoorten.

En dus kan iedereen tot 19 september zijn of haar nagels, of die van hun huisdier, opsturen naar DierenPark Amersfoort (onder vermelding van nagelactie).

Alle artikelen geladen. Overzicht →