Knok mee voor het goede doel!

Knok mee voor het goede doel! 

31 maart 2020 - 15:44

Zoals misschien bekend, zijn wij sinds begin 2020 bezig met het werven van leden. Dat is overigens niet onze keuze, dat MOET van Den Haag. Zij hebben bepaald dat je als omroep pas geworteld bent wanneer je beschikt over 50.000 betalende leden.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Vroeger was dat simpel: je kocht domweg leden met een omroepblad dan wel een cadeautje. Een omroepblad hebben we niet en dat laatste mag niet meer. Best logisch natuurlijk, maar daardoor is het nog lastiger om mensen te overtuigen lid te worden van een omroep. 
 
Gelukkig mogen wij als PowNed niet klagen. Begin dit jaar zijn wij gestart met werven. In die korte tijd hebben wij alweer 12.500 nieuwe leden mogen verwelkomen en zijn we de grens van 30.000 ruim gepasseerd. De werving loopt dus eigenlijk best voorspoedig, al blijft het natuurlijk wel een uitdaging. Op dit moment staan we echter voor een veel grotere uitdaging: het bestrijden van de corona-crisis. Een pandemie omgeven door veel onzekerheid. Een pandemie ook die we alleen samen te lijf kunnen gaan. Alle kleine beetjes helpen daarbij.
 
Wij als PowNed willen hier ook graag een bijdrage aan leveren. Cadeautjes weggeven mag niet, maar de Mediawet maakt hierop één uitzondering. Zo is het een omroep toegestaan “in het kader van een ledenwerfactiviteit toe te zeggen dat bij het aangaan van het lidmaatschap een bedrag aan een goed doel wordt geschonken ter hoogte van maximaal twee maal de jaarcontributie.”
 
Wij mogen dus een nieuw lid belonen door zijn of haar 5,72 euro die binnen komt te verdubbelen en te schenken aan het goede doel. De keuze voor het Rode Kruis was daarop snel gemaakt. Zij helpen ziekenhuizen en huisartsenposten, vervoeren corona-patiënten, zorgen ervoor dat overbelaste voedselbanken kunnen blijven draaien en coördineren de inzameling van beschermingsmiddelen opdat ons zorgpersoneel veilig kan blijven werken.
 
Het Rode Kruis speelt kortom een sleutelrol in de bestrijding van het corona-virus in ons land. Een operatie die geld kost. Veel geld, terwijl een belangrijke inkomstenbron is weggevallen, omdat collecteren langs de deuren niet meer mogelijk is. En dus was een actie snel op touw gezet. Voor ieder nieuw lid doneren wij vanaf vandaag 11,44 euro aan het Rode Kruis.
 
Oké, PowNed en wat zijn de addertjes onder het gras? Wat zijn de verzendkosten? Hoeveel verdient PowNed eraan? Niks, ja een lid. Maar verder houden wij er geen cent aan over. Sterker nog: per nieuw lid kost het ons 5,72 euro aan verenigingsgeld uit onze oorlogskas. Geen cent belastinggeld dus. En wij zullen periodiek overzichten van de nieuwe leden en de betalingen aan het Rode Kruis bij een notaris deponeren.
 
Natuurlijk hebben wij lang getwijfeld over deze actie. Want critici, en daarvan hebben wij er nogal wat, zullen ons ongetwijfeld voor de voeten gooien dat wij proberen een slaatje te slaan uit deze crisis. Dat mag, maar zullen we die discussie anders even bewaren tot na de corona-crisis? Niets doen, is geen optie. Nu is het tijd om samen op te trekken. En alle beetjes helpen daarbij. Wij blijven sowieso leden werven. Alleen hebben wij nu de keuze gemaakt om het geld, dat wij anders kwijt zijn aan advertenties op Facebook en Google, over te maken aan het Rode Kruis. Alvast sorry daarvoor. 
 
Oh, en je hoeft geen lid te worden hè. Je kunt ook gewoon rechtstreeks doneren aan het Rode Kruis. Nogmaals, alle beetjes helpen. Dat doneren doe je trouwens hier. Voor mensen zonder gewetensbezwaren zou ik zeggen: word eenmalig lid van PowNed. Je helpt ons als omroep te blijven bestaan en intussen knokken we samen voor het goede doel! 
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.