Knokploeg Feyenoord in Oekraïense cel
Sport

Knokploeg Feyenoord in Oekraïense cel.

Voor de een is voetbal een feestje. Voor de ander ook, maar telt vooral het rellen. Gisteravond ging het in Charkov in ieder geval helemaal fout tussen lokale aspergestekers van Metalist Charkov en aanhangers onze internationale trots Feyenoord. Veertig fans uit Rotterdam belandden in een cel maar zijn inmiddels wel weer vrijgelaten.

Bij een vechtpartij in een bar, kwam het tot een clash tussen ongeveer 25 'fans' van Metalist en 60 'fans' van Feyenoord. Eén Nederlander zou gewond zijn geraakt. In totaal zijn er zo'n 500 Feyenoord-fans naar de Oekraïne afgereisd.

U kunt erop wachten: reacties van supporters die niet in Charkov zijn, maar u precies kunnen vertellen wat er gebeurd is. Uiteraard vooral dat het echt, nee echt niet de schuld van de Rotterdamse fans is. 'Ja maar ze werden aangevallen'. Oh okee. Ja, als je bent aangevallen dan besluit je natuurlijk 'Rotterdam Hooligans' te scanderen. Sure.

Sjachtar Donetsk en Feyenoord treffen elkaar vanavond voor het vierde groepsduel in de Champions (?) League. De Rotterdammers hebben bij een goed resultaat (lees: winst) nog een kans om Europees te overwinteren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →