Knoops: 'Seksueel overschrijdend gedrag Gündoğan? Valt wel mee'

Knoops: 'Seksueel overschrijdend gedrag Gündoğan? Valt wel mee' 

01 maart 2022 - 15:44

De dertien meldingen wegens seksueel overschrijdend gedrag van Volt-Kamerlid Gündoğan moeten wel in het juiste daglicht geplaatst worden, zo vindt advocaat Geert-Jan Knoops. 

De meldingen die gaan over seksueel overschrijdend gedrag gaan volgens Knoops over "een tik op de billen en opmerkingen over uiterlijk". Niks aan de hand dus! Bovendien komen de meldingen deels van voormalige medewerkers die nu al elders werkzaam zijn en zich niet langer onveilig op de werkvloer kunnen voelen. Het zou gaan om "stevige verbale aanvaringen".

Volgens Knoops is de enige concrete klacht over Gündoğan afkomstig van een voormalige vriend, zo bleek tijdens het kort geding dat het Kamerlid aanspande tegen de fractie van Volt. "Zij gaf hem een jaarcontract, dat niet werd verlengd", zei Knoops. Het ontaardde volgens hem in een "verzuurde vriendschap" waarna haar gedrag een "intimiderende" en "grensoverschrijdende" lading zou krijgen bij de melder.

Meerdere mensen in de fractie zouden van haar af willen: "Een kan niet tegen haar omdat ze een sterke vrouw is. Een wil haar functie overnemen. Een wil geen concurrentie bij de verkiezing van het Europees Parlement. Een vond het vervelend dat ze kritiek kreeg op haar werk."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml