Upd: Nijhuis ontkent corrigende KNVB-tik
Binnenland

Upd: Nijhuis ontkent corrigende KNVB-tik.

Bas Nijhuis, volgens Voetbal Inside-icoon Johan Derksen de beste scheidsrechter die we in Nederland over de voetbalvelden hebben dartelen, moet van de KNVB vaker fluiten voor overtredingen.

Nijhuis staat erom bekend veel toe te laten, voornamelijk om het spel niet te vertragen. Iets dat wij persoonlijk erg toejuichen. De aanpak van acteurs/spelers als Ajacied Joël Veltman en NAC-speler Umar Sadiq, die van zo sierlijk mogelijk ter aarde storten bij elk lichaamscontact een prioriteit hebben gemaakt, zou meer in de lijn der verwachting liggen.

Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond moet Nijhuis de wedstrijd kapotfluiten is Tukker Nijhuis bij de KNVB al meermaals onderwerp van gesprek geweest. Hij moet vanaf nu vaker het spel onderbreken, want spelregelboekjes zijn er niet voor niets.

Wat dat betreft kan Nijhuis best leren van collega's Kevin Blom, Dennis Higler, Danny Makkelie en Björn Kuipers. Zij weten hoe het is, een wedstrijd kapotfluiten. Met weemoed denken we terug aan markante scheidsrechters als Dick Jol, Roelof Luinge en René Temmink.

Update 11.55 uur: Scheidsrechter Bas Nijhuis ontkent dat de KNVB hem een berisping heeft gegeven naar aanleiding van zijn fluitgedrag. Volgens Bas haalt het AD oude koeien uit de sloot en komt het met gedateerde berichtgeving.

Terecht dat Nijhuis op de vingers getikt wordt?
KNVB slaat door
Ja, voetbal is een mietjessport
Wie is Bas Nijhuis?
Alle artikelen geladen. Overzicht →