KNVB experimenteert komend seizoen met nieuwe spelregels
Binnenland

KNVB experimenteert komend seizoen met nieuwe spelregels.

Welja. Het voetbal is natuurlijk niet spannend genoeg en het Nederlandse clubvoetbal wordt tegenwoordig toch al zo serieus genomen. Bij de KNVB hebben ze blijkbaar hun oren teveel bij Marco van Basten te luisteren gelegd en besloten dat er geëxperimenteerd gaat worden met nieuwe spelregels.

De twee wijzigingen houden in dat voortaan ook de teamofficials (zoals de trainer, de teammanager en de verzorger) gele en rode kaarten kunnen krijgen en dat strafschoppen voortaan volgens het ABBA-principe worden genomen. Dat wil zeggen dat eerst team A mag aanleggen, dan twee keer team B, dan weer twee keer team A, enzovoort.

"De verwachting is dat met deze procedure beide teams een gelijkere kans hebben op het winnen van de strafschoppenserie, omdat de druk eerlijker verdeeld wordt over spelers van beide teams. De ABBA-procedure zal zowel in het betaald voetbal als bij de amateurs van toepassing zijn", aldus de KNVB.

De eerste wedstrijd waarin deze regels van toepassing zijn is de strijd om de Nederlandse Supercup, beter bekend als de Johan Cruijff Schaal, tussen PSV en Feyenoord op 4 augustus. Eerder was ook al bekend dat voortaan de 'videoref' wordt ingezet bij wedstrijden in de Eredivisie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →