KNVB gaat hooligans slopen met nieuw volgsysteem

KNVB gaat hooligans slopen met nieuw volgsysteem 

03 augustus 2023 - 10:18

Uit frustratie een biertje op het veld gooien omdat de tegenstander heeft gescoord? Keihard roepen naar de scheidsrechter dat zijn moeder een bepaald beroep uitoefent of een aansteker gooien omdat Tadic zo'n t*ringleier is (o nee, die is inmiddels weg)? Vergeet het maar: de KNVB gaat de zich misdragende hooligan keihard aanpakken met een nieuw volgsysteem.

De KNVB wil op die manier samen met de clubs, het Openbaar Ministerie, gemeentes, supporters, politie en het kabinet een grote slag slaan bij de opsporing van voetbalvandalen, meldt De Telegraaf.

Achter de schermen is volgens KNVB-directeur Marianne van Leeuwen keihard door alle partijen gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Als alles volgens plan verloopt, dan worden hooligans vanaf dit seizoen in recordtijd in beeld gebracht, gepakt en gestraft. Dat moeten wij nog even zien. Hoe dit precies in zijn werk gaat is niet helemaal duidelijk. Vast iets in de kleine letters dat wanneer u een kaartje koopt voor een voetbalwedstrijd u toestemming geeft dat elke beweging constant door slimme camera's in beeld wordt gebracht.

Hoe dan ook: de afkeer van geweld in de stadions heeft een grens bereikt bij zowel het grote publiek als bij de voetbalbond. Iedereen is er een beetje klaar mee. Ook in dit prille seizoen - dat in Nederland officieel morgen pas begint - ging het al mis tijdens de wedstrijd FC Twente - Hammarby in de voorronde van de Conference League. Van Leeuwen noemt het superslecht voor het imago van het Nederlandse voetbal. "We willen dat iedereen zich bij alle wedstrijden in de Nederlandse competitie dit seizoen welkom en veilig voelt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml