KNVB: 'Het zijn de homo's van Vitesse = staken'

KNVB: 'Het zijn de homo's van Vitesse = staken' 

10 juli 2023 - 13:50

Voetbal is natuurlijk van alles en iedereen. En dus ook van tere zieltjes. Vanaf aankomend seizoen wordt daarom in de voetbalstadions ingegrepen als bezoekers in spreekkoren het woord homo als scheldwoord gebruiken voor bijvoorbeeld een speler of scheidsrechter.

Als supporter van een pak 'm beet Ajax, Feyenoord of PSV kunt u dus wanneer u de uitwedstrijd in Arnhem bezoekt niet meer zingen: 'Het zijn de homo's, yes yes, de homo's van Vitesse'. Tenminste, dat kan één keer, maar bij een tweede keer wordt de boel gestaakt.

"Vanaf de start van seizoen 2023/’24 zal de stadionspeaker bij 'homofobe' spreekkoren gericht op een individu, als ze massaal, repeterend en/of langdurig zijn, de daders eerst waarschuwen. Gaat men na twee van deze berichten toch door, dan wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd", aldus de KNVB.

Overigens is het wel een idee om dit niet alsnog te proberen, omdat u denkt dat het zo'n vaart allemaal niet zal lopen. De KNVB belooft dat daders worden opgespoord en een stadionverbod van maximaal 18 maanden aan de broek kunnen krijgen. Na afloop van het seizoen 2023/’24 wordt de aanpak geëvalueerd en op basis daarvan worden verdere afspraken gemaakt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml