KNVB: 'Jumbo, optieven met je Snollebollekes-reclame, gauw!'

KNVB: 'Jumbo, optieven met je Snollebollekes-reclame, gauw!' 

10 juni 2021 - 10:40

De KNVB heeft zich weer eens van zijn meest bekrompen kant laten zien. Onze nationale voetbalbond sommeerde supermarktketen Jumbo om te kappen met de Snollebollekes juichcape-reclame en dreigde met 'verdere maatregelen' als niet aan dit verzoek gehoor gegeven zou worden.

Wat was nou precies het probleem? Nou, in de reclame werd gebruik gemaakt van de Oranjekoorts, een Oranjebus en Oranjeparade, wat altijd onder de vlag van de KNVB georganiseerd wordt. Ook is een Oranjecamping te zien. Kortom, Jumbo maakte 'misbruik' van Oranje en het aankomende EK en aangezien het geen sponsor is van dat EK (en Appie Heijn wel bijvoorbeeld) MAG DAT NIET. Net zoals u ook als hotdogverkoper tijdens het EK geen hotdogs mag verkopen bij de Arena.

Maar ja, echt handig is dat niet. Je zou denken dat in marketingland men wel geleerd heeft van de Bavaria-jurkjes, maar niet dus: 1-0 voor Jumbo om het maar even zo te zeggen. Bij de KNVB zagen ze dit ook (te laat) in, ging men ineens van links naar rechts (haha) en veegde het gisteren de eis weer van tafel, meldt De Telegraaf

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.