KNVB ontvangt 52 meldingen over discriminatie via app

KNVB ontvangt 52 meldingen over discriminatie via app 

08 februari 2022 - 12:12

Een doorslaand succes, de nieuwe DiscriminatieMelder-app van de KNVB. Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 52 meldingen binnengekomen op de speciale app. Van dat aantal waren 47 voor het amateurvoetbal en vijf voor het betaald voetbal; 25 meldingen in het amateurvoetbal zijn tuchtrechtelijk in behandeling genomen, meldt de voetbalbond.

En de rest van die meldingen dan? Die zijn voornamelijk opgepakt door de verenigingsadviseurs van de KNVB, die contact opnamen met de betrokken clubs. Oftewel, een dikke foei en klaar. De app werd een jaar geleden geïntroduceerd om de aanval te openen tegen racisme en discriminatie in het voetbal, een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie. Als mensen op of rond het voetbalveld getuige zijn van racisme of discriminatie, kunnen ze dat snel doorgeven via de DiscriminatieMelder.

Het plan 'Ons Voetbal Is Van Iedereen' ging twee jaar geleden van start. Het bestaat uit in totaal twintig nieuwe of aangescherpte maatregelen om racisme en discriminatie te bestrijden. De richtlijnen zijn inmiddels allemaal in werking, maar het coronavirus heeft de afgelopen twee jaar wel grote invloed gehad op de ontwikkeling van veel onderdelen van het plan, licht de bond toe in een persbericht.

"Veel wedstrijden moesten zonder publiek worden gespeeld, amateurcompetities werden stilgelegd of afgebroken en fysieke bijeenkomsten voor bijvoorbeeld cursussen waren niet toegestaan. Maar waar mogelijk zijn er zeker vorderingen gemaakt die de voetbalwereld beter in staat stelt om discriminatie te bestrijden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml