'Supportersclub Oranje bedonderde fans niet' 

29 januari 2018 - 11:11

Het bleek dus allemaal een storm in een glas water te zijn: het bestuur van de supportersclub van Oranje graaide niet stiekem de clubkas leeg om eigen feestjes te bekostigen, zegt onafhankelijk onderzoek in opdracht van de KNVB (dus het is waar).

Follow the Money bracht in augustus vorig jaar het schokkende verhaal naar buiten dat de supporters van het Nederlands Elftal jarenlang, zonder het zelf te weten, het luxe leven van de supportersclub-bobo's hebben gefinancierd. Met name de penningmeester zou het te bont hebben gemaakt door zichzelf een maandsalaris van 10.000 euro toe te eigenen.

In vier jaar tijd zou ruim 320.000 euro richting het bestuur zijn gestroomd. De Stichting Supportersclub Oranje ontkende al direct na de publicatie stellig dat bestuurders van die organisatie zich zouden hebben verrijkt met geld uit de clubkas. 

Juridisch expertisebureau Hermes Advisory concludeert hetzelfde nadat het de boekhoudingen van top tot teen heeft uitgeplozen. Wel zijn er behoorlijk wat 'administratieve fouten' gemaakt. De KNVB meldt dan ook dat de samenwerking met de Supportersclub - waar u als hondstrouwe fan van het sterrenteam van Oranje verplicht lid van bent - niet wordt opgezegd, meldt het AD.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie