KNVB vindt de weg naar Rotterdam en Eindhoven

KNVB vindt de weg naar Rotterdam en Eindhoven 

28 april 2021 - 14:39

Wij vielen op de redactie bijna van ons stoeltje, maar wat ons betreft is het inderdaad wel een persalarm waardig: het Nederlands elftal dient nog vier WK-kwalificatieduels thuis te spelen en gaat dat niet alleen in Amsterdam doen, maar ook in Rotterdam en Eindhoven.

En dat is toch wel opmerkelijk aangezien de afgelopen vijf duels allemaal in onze hoofdstad gespeeld werden. Sterker, in de afgelopen jaren koos de KNVB eigenlijk standaard voor de Arena in Amsterdam, een uitzondering daargelaten. Vast omdat de kroketten in Amsterdam wel warm zijn en je daar geen paraplu nodig hebt bij een regenbuitje.

Nee, dan het komende programma. Vier thuisduels moeten er nog afgewerkt worden door onze nationale trots onder leiding van Frank de Boer. Op zaterdag 4 september neemt Oranje het in het Philips Stadion in Eindhoven op tegen Montenegro. Drie dagen later speelt het Nederlands elftal dan wél in Amsterdam, tegen Turkije, maar de laatste twee thuiswedstrijden worden gespeeld in De Kuip: op maandag 11 oktober tegen Gibraltar en op dinsdag 16 november tegen Noorwegen. Ter vergelijking: de Kuip was voor het laatst in oktober 2019 decor van Oranje en voor Eindhoven moeten we al bijna het archief induiken: september 2016 was de laatste keer.

Samen met nog drie uitduels tegen Noorwegen, Letland en Montenegro, maakt dat dus de zeven duels die nog te spelen zijn voordat we onze koffers mogen pakken om te verkassen naar het gezellige, moderne, voetbalgekke en mensenrechten-respecterende Qatar, waar het WK gespeeld zal gaan worden.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.