KNVB zwicht, betaalt losgeld aan hackers

KNVB zwicht, betaalt losgeld aan hackers  

12 september 2023 - 09:42

De KNVB zwicht voor de criminaliteit. De voetbalbond heeft losgeld betaald om te voorkomen dat hackers persoonsgegevens van onder meer leden zouden publiceren. Volgens RTL Nieuws moet er meer dan 1 miljoen euro over zijn gemaakt, want dat was immers de eis. Maar ja, wie zegt dat de hackers niet alsnog alles open en bloot op het internet pleuren?

"Wij baseren deze verwachting op de mening van externe deskundigen die ons hebben begeleid. Hun ervaring leert dat dergelijke cybercriminelen de door hen gemaakte afspraken nakomen", aldus de KNVB in een toelichting.

Maar ook bij de KNVB lijken ze zich te beseffen dat hackers wellicht niet helemaal betrouwbaar zijn. In het AD en de Telegraaf heeft de bond daarom een advertentie geplaatst waarin het mogelijke gedupeerden oproept om extra alert te blijven op misbruik van hun gegevens. 

"Mogelijk buitgemaakte bestanden bevatten persoonsgegevens waarvan de verspreiding gevolgen kan hebben voor de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Het voorkomen van een dergelijke verspreiding weegt voor de KNVB uiteindelijk zwaarder dan het principe om ons niet te laten afpersen", zo meldt de voetbalbond.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml