Koenders wil EU hervormen vanwege Trump 

27 januari 2017 - 08:34

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders wil dat de Europese Unie grondig hervormd wordt. Koenders vindt namelijk dat het tijd wordt dat de EU minder afhankelijk wordt van de Verenigde Staten nu Donald Trump daar aan de macht is. Trump heeft zich kritisch uitgelaten over de EU.

Trump heeft gezegd dat er maar weinig toekomst zit in de EU. Koenders is het daar helemaal niet mee eens, zo schrijft de minister in een open brief in het AD. "De Europese Unie van 2017 is een veilige haven in een roerige wereld. Niet voor niets proberen duizenden ons continent te bereiken. Samen sterker, dat lijkt zeker nu het devies", aldus de minister.

Koenders erkent in zijn brief dat er grote problemen zijn met de EU, en dat simpelweg meer Europa geen oplossing is. Hij stelt daarom radicale hervormingen voor: "Zo'n Europa bestaat uit sterke landen, waarin de democratie geworteld is. De lidstaten moeten terug in de schijnwerpers. Ook bij acute problemen moet het initiatief weer veel meer bij de Europese landen zelf liggen. In zo'n Europa kunnen we onszelf als burgers weer herkennen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie