Koerhuis en Van Haga willen tekst en uitleg na Ketheltunnel-drama

Koerhuis en Van Haga willen tekst en uitleg na Ketheltunnel-drama 

16 mei 2022 - 14:06

Wat een giller was dat vanochtend: de ketheltunnel werd enkele uren gesloten omdat twee zieke medewerkers stonden ingeroosterd, en hun vervanging nog lekker in bed lag te pitten. Wat flinke files opleverde rondom Rotterdam. Welkom in Nederland, zucht...

Afijn, minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) vond dit ook allemaal "heel vervelend voor weggebruikers" en wil dat Rijkswaterstaat er alles aan doet om dit in de toekomst te voorkomen, maar het was 'een uitzonderlijke situatie'.

Kan allemaal wel wezen, maar Kamerleden Daniël Koerhuis (VVD) en Wybren van Haga (Groep Van Haga) eisen wel opheldering van Harbers. "De Ketheltunnel is belangrijk voor de doorstroom van het verkeer in NL", twittert Koerhuis. "Goed dat verkeersveiligheid vooropstaat en dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing, maar dit soort afsluitingen kunnen en mogen niet te vaak gebeuren." Hij gaat mondelinge vragen over de kwestie aan de minister stellen.

Van Haga noemt het "onacceptabel" dat de tunnel vanwege twee zieke medewerkers in beide richtingen dicht moest. Hij wil onder meer van de minister weten hoe hij tegen Rijkswaterstaat gaat optreden. Ook wil hij weten wat de sluiting van de tunnel het Nederlandse bedrijfsleven heeft gekost en wat Harbers gaat doen om soortgelijke situaties te voorkomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml