Upd: Bitcoin nog minder waard
Tech

Upd: Bitcoin nog minder waard.

Is de Bitcoin dan toch die luchtbel die op het punt van klappen staat? De digitale staat de laatste tijd flink onder druk met een koers die deze week onder de 10.000 dollar is beland.

Vanochtend viel de Bitcoin op het dieptepunt terug tot een stand van 'slechts' 9.687,46 Amerikaanse dollars. Boosdoener dit keer is India. De regering van dat land benadrukte nogmaals dat het cryptomunten niet beschouwt als een legaal betaalmiddel. 

Dus is er opnieuw paniek. Het zijn sowieso onzekere tijden voor Bitcoin-beleggers. Wat niet meehelpt, is dat er steeds meer zorgen zijn over de betrouwbaarheid van de digitale munt. Daarnaast blokkeren partijen als Facebook tegenwoordig campagnes en advertenties voor de handel in de digitale munt.

Onze eigen minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft ook zijn bijdrage geleverd door onderzoek te doen naar de wenselijkheid en mogelijkheid om Bitcoin voorgoed te bannen.

Update 15.25 uur:

De Bitcoin is weer gezakt, het schommelt inmiddels rond de 8.000 dollar. Dus: investeer nu en krijg er niks voor terug. Fijne dag allemaal!

Alle artikelen geladen. Overzicht →