Kom er maar bij! NL verwelkomde vorig jaar 403K immigranten

Kom er maar bij! NL verwelkomde vorig jaar 403K immigranten 

04 juli 2023 - 10:27

Nee, Nederland is niet vol. Nederland is gezellig druk! Het aantal immigranten dat in 2022 naar Nederland is gekomen, is flink meer dan een jaartje eerder. Vorig jaar kwamen 403.000 (!) mensen naar ons land, en dat zijn er maar liefst 151.000 meer dan in 2021.

Daarmee is het migratiecijfer voor het eerst weer hoger dan in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. En u raadt het al: meer dan de helft van de immigranten (230.000 van de 403.000) kwamen uit landen van buiten de Europese Unie.

Wat een feest! Voordat u direct weer gaat roepen dat de grenzen dicht moeten en gaat zeuren over overlastgevende Veiligelanders, het grootste gedeelte van die stijging zit hem in de oorlog in Oekraïne. Volgens het CBS maakten 108.000 mensen gebruik van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) vanwege de oorlog.

Neemt niet weg dat er ook uit andere delen van de wereld meer Nieuwe Nederlanders te verwelkomen waren: zo steeg het aantal asielzoekers met 35 procent. Van de asielmigranten kwam 52 procent uit Syrië. Ook veel mensen uit Afghanistan, Turkije, Jemen en Eritrea vroegen vorig jaar hier asiel aan, aldus het CBS.

Hoog tijd dat in Den Haag een beetje haast wordt gemaakt met de Spreidingswet. Vinden de heren en dames in Bloemendaal misschien niet zo leuk, maar we moeten wat. En dat Nederlanders moeite hebben met het vinden van een betaalbaar dak boven het hoofd, maakt niet uit natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml