Koning is een profiteur en moet weg

Koning is een profiteur en moet weg 

19 september 2023 - 19:43

OPINIE - Het wordt tijd dat Willem-Alexander de wacht wordt aangezet. Vandaag hield hij de zoveelste Troonrede en het roept de vraag op hoe lang de belastingbetaler nog moet betalen voor dit achterhaalde toneelstukje. De koning zei weer eens totaal niks, toch draafde heel politiek Den Haag weer slaafs op en pennen alle 'serieuze' media al zijn niemandsdalletjes op. Behalve wij. Wij zijn kritisch op de grootste profiteur van de Nederlandse staat. Het wordt tijd dat Willem-Alexander uit zijn lijden wordt verlost.

Want waarom zouden wij een koning moeten hebben? En waarom moet onze koning zo'n enorme stuntelaar zijn? De man is vanaf de geboorte ertoe veroordeeld een slecht toneelstukje op te voeren waarvan mensen in Frankrijk in de 18e eeuw al dachten: wat is dit voor bullshit? Dit kost ons bakken met geld, laten we ermee kappen en zijn hoofd afhakken. Nou is dat laatste nu ook weer niet per se nodig, maar het geeft maar aan dat wij hier in Nederland niet bepaald vooruitstrevend zijn in onze visie op het Koningshuis. We lopen eeuwen achter op de Fransen en dan kan niet.

Neem nou vandaag. Meneer Willem werd naar Den Haag gereden, ging daar op een troon zitten (zonder kroon ook nog), zette een leesbril op zijn neus, pakte wat door de RVD volgetikte blaadjes erbij en begon ouderwets onsamenhangend te bazelen over Nederland. Het was weer eens dodelijk saai. Werk aan bestaanszekerheid, denk aan de natuur, denk aan de zwakkeren in de samenleving, onderwijs is belangrijk, energie is duur en de oorlog in Oekraïne is kut. Daarna hup, met vrouw en kinderen naar het balkon en zwaaien naar de mensen. Kolderiek is het.

Uit onderzoek blijkt ook dat de Nederlanders de koning waarderen met een magere 6,6. Bij PowNed vinden wij dat schandalig laag. Ook omdat de beste man een belastingvrij inkomen heeft van 1,1 miljoen euro en daarnaast nog een zakcentje krijgt van 5,7 miljoen euro voor persoonlijke en materiële uitgaven. Daar kan je heel wat ziekenhuizen en scholen mee bekostigen. Het is bizar veel geld, helemaal in tijden waarin de armoede in Nederland toeneemt, de vermogensongelijkheid groter en groter wordt, mensen geen geld hebben een fatsoenlijk huis te kopen en de tekorten in de zorg en het onderwijs alleen maar toenemen.

Wat dat betreft is het geen wonder dat de koning vandaag werd uitgefloten. De man is een wandelende vette subsidiepot, de grootste vreter uit de staatsruif, een clown die af en toe moet opdraven om een kunstje te doen. Een profiteur zonder bewezen kwaliteiten, iemand die geen belasting betaalt, geen moreelkompas heeft en meer vakantieviert dan wie dan ook in dit land. En niemand stelt ondertussen serieus de vraag: hoe lang nemen wij volwassen burgers in Nederland deze B-show nog serieus? Schaf het af, maak van Willempie de laatste koning en dan basta. Weg ermee.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.