Koning: 'Mannen, we hebben er een potje van gemaakt'

Koning: 'Mannen, we hebben er een potje van gemaakt' 

08 maart 2023 - 13:14

Zo, wij weten wel wie er de broek aanheeft thuis. Tijdens een gesprek over gendergelijkheid en vrouwenemancipatie in het kader van Internationale Vrouwendag zei koning Willem-Alexander dat mannen er de laatste duizenden jaren "een potje" van hebben gemaakt. Wees geen man, zegt de koning daarom. 

Hij roept vrouwen op mannen niet "te kopiëren". Wie deze teksten naar de hoofd geslingerd krijgt? Een stel Slowaakse jongeren in de Nationale Galerie in Bratislava, daar zijn Willem-Alexander en Máxima op driedaagse staatsbezoek.

De moderne gemeenschap heeft alle unieke talenten nodig "om te bloeien", stelt Willy en "diversiteit is kracht", "geen zwakte". Willem-Alexander zei dat mannen er de laatste duizenden jaren een zooitje van hebben gemaakt en dat moeten de vrouwen dus niet kopiëren. "Gebruik je eigen talenten."

De koningin op haar beurt vertelde dat zij tijdens haar studie Economie en werk bij verschillende banken weinig vrouwen om zich heen zag. De koningin was "een van de enige" vrouwen. Nou zeg, zou ze eroverheen gekomen zijn?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml