Koning schudt handen bij bezoek Oranjestraat, ministers: 'Foei!'

Koning schudt handen bij bezoek Oranjestraat, ministers: 'Foei!' 

18 juni 2021 - 11:01

Onze eigen koning Willem-Alexander is zo lekker gewoon gebleven. Gisteren bracht hij voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Oostenrijk een bezoekje aan de 'Oranjestraat' (de Marktweg) in Den Haag om bier te zuipen de mensen daar te complimenteren met hun prachtige versierde straat. 

En wat bleek nou: de koning is dus (toch) ook maar een mens want in al zijn enthousiasme vergat hij zich even aan de coronaregels te houden. Vrolijk binnen 1,5 meter al handenschuddend begaf hij zich door de straat. Niet heel handig en aangezien het binnen ons staatsbestel zo geregeld is dat de ministers verantwoordelijk zijn voor alles wat onze vorst doet, voelen die ministers zich ook geroepen om dit misdadige gedrag vandaag eventjes te becommentariëren.

Zo mag Willem-Alexander volgens Ferd Grappenhaus dan de koning zijn, er is geen uitzondering op de regels voor leden van het koningshuis. Ook Tamara van Ark (Medische Zorg) vindt dat de regels er "voor ons allemaal" zijn. "De regels zijn er niet voor niets, en spreek elkaar erop aan als het naleven niet gebeurt." Hugo de Jonge zegt de beelden niet te hebben gezien, maar je houden aan 1,5 meter afstand is "voor iedereen goed". 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml