Koning vliegt niet met KLM, piloten BOOS
Binnenland

Koning vliegt niet met KLM, piloten BOOS.

KLM-piloten voelen zich aan de kant gezet door hun eigen koning. Wim-Lex besloot namelijk niet met de oerhollandse luchtvaartmaatschappij, maar met concurrent Emirates naar Australië te vliegen. 

"De Nederlandse koninklijke familie reist met het door de VS gesponsorde Emirates naar Australië, terwijl KLM zich op dit moment in een lastige positie bevindt", luidt een boze tweet van de pilotenvakbond. 

VNV-voorzitter Steven Verhagen geeft meer uitleg bij de NOS "Ik vind het gewoon niet passen en zeker niet gezien de discussie over het voortbestaan van Air France-KLM dat de koning het signaal geeft: ach, het maakt niet uit, we gaan gewoon met Emirates."

Een stukje promotie

"We zijn in Nederland belastingbetaler, wij financieren het koningshuis, dan zou je ook mogen verwachten dat hij een stukje promotie voor de nationale airline zou doen en niet voor een airline die KLM juist kapot probeert te maken."

Dat KLM helemaal niet naar Australië vliegt, moet volgens D66-kamerlid Salima Belhaj geen probleem vormen. Het stel had dan maar met KLM naar Singapore moeten vliegen, en daar moeten overstappen op regeringsvliegtuig KBX. 

Gemiste kans

"Het is een ongelooflijk gemiste kans om een goede PR voor Nederland te realiseren en vooral ook voor onze nationale trots, de KLM", aldus de politica. Daarom vraagt ze de tweede kamer om opheldering. 

De koning gaf desgevraagd aan RTL Nieuws juist een heel Hollandse reden om met Emirates te vliegen: "Emirates is goedkoper en sneller."

Om het af te sluiten, even wat Twitterduiding:  

Alle artikelen geladen. Overzicht →