Koos Werkloos minder vaak werkloos 

19 april 2018 - 11:10

Ziet u wel? Toch een stukje positiviteit zo op deze donderdagochtend. Het blijkt dat er opnieuw meer mensen een baan hebben gevonden. Daarmee is voor het eerst sinds bijna tien jaar minder dan vier procent van de beroepsbevolking werkloos.  

In maart van dit jaar was slechts 3,8 procent van de mannen en 4,1 procent van de vrouwen in de beroepsbevolking werkloos. Dit leidde ook tot een daling van het aantal WW-uitkeringen die geregistreerd staan bij het UWV, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat aantal ging met tweeduizend omlaag naar 327.000.

Niet elke werkloze gedefinieerd als werkloos

Overigens telt niet iedereen die geen moer uitvoert mee in de werkloosheidscijfers. Alleen mensen die willen werken en kunnen werken worden tot de 'werklozen' gerekend. Zo gerekend wordt de typische uitvreter niet meegerekend.

Ook de vele vluchtelingen die maar niet aan de bak komen, want Nederlands is zo moeilijk maar uitkeringspapieren invullen lukt wel, worden niet allemaal meegeteld. Dit geldt eveneens voor het aantal deeltijders die best wat uurtjes meer zouden willen werken.

Zegt dus eigenlijk niet alles. Toch willen we het wel positief houden: volgens ramingen van het Centraal Planbureau daalt de werkloosheid de komende maanden verder tot zo'n 3,5 procent van de beroepsbevolking volgend jaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie