Gewelddadigheden bij Sintintocht gevreesd
Binnenland

Gewelddadigheden bij Sintintocht gevreesd.

Pro- en antipieten staan voor een uitdaging. Toegangspoorten met beveiligers moeten tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis de alom gevreesde en haast onvermijdelijke confrontatie zien te voorkomen.

Burgemeester van Maassluis Edo Haan kondigde de maatregel gisteren aan, zo valt te lezen op ED.nl. Beide kampen, zowel de extreemrechtse Nederlandse VolksUnie (NVU) als het activisten-collectief Kick Out Zwarte Piet, worden morgen verwacht.

Haan ziet het moment waarop Sinterklaas zijn voet op de Stadhuiskade zal zetten het liefst zo vredelievend mogelijk verlopen. Naast het inschakelen van enkele honderden politieagenten ziet de burgemeester zich daarom genoodzaakt niet alleen de Stadhuiskade maar ook de Markt, waar de rondrit van de Sint eindigt, af te zetten met hekken en beveiligingspoortjes. Waarschuwing vooraf: die zwarte spuitbus stop je beter veilig weg tussen je vleesgeworden pepernoten. Gebruikelijke opbergplekken zijn niet veilig meer, nu beveiligers ook tassen door mogen spitten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →