Kopschopper Lucas deed ook aan cybercrime

Kopschopper Lucas deed ook aan cybercrime 

11 oktober 2022 - 10:12

Goh, je verwacht het niet. Een van de Hilversumse kopschopkakkers die momenteel terecht staat in de strafzaak rond de dood van Carlo Heuvelman heeft nog meer op zijn kerfstok. Lukas O. (19) is in maart dit jaar ook al aangehouden in een onderzoek naar cybercrime.

Het vermoeden van politie en justitie is dat deze Lucas gekraakte accounts van de webshops Zalando en bol.com doorverkocht aan derden. En, nog belangrijker: Lucas communiceerde via Telegram over de gebeurtenissen op Mallorca met een medeverdachte in het onderzoek naar cybercrime. We willen tenslotte graag weten wat er precies gebeurd is, maar alle verdachten hebben al een tijdje spontaan last van geheugenverlies. 

"Een paar gasten zijn gewoon kankerdom geweest. Die hebben gewoon die guy in coma getrapt en dat heb ik gelukkig niet gedaan", aldus één voicebericht van dit heerschap. In een ander bericht zegt hij: "Ja, ik heb volgens mij die gast twee trappen of zo gegeven. Maar dat was gewoon nog... ik heb gewoon twee trappen of zo gegeven, maar dat was gewoon nog terwijl die guy nog gewoon stond. Terwijl zij nog terugvochten, zeg maar", weet NU.nl.

Vandaag is dag 6 alweer van de Mallorca-strafzaak. De reclassering heeft gerapporteerd dat Lucas weinig gevoelens van spijt laat zien en nauwelijks empathie toont naar de slachtoffers. Hij ontkent dat (natuurlijk) en leeft naar eigen zeggen wel degelijk mee met de nabestaanden, maar de onverschilligheid blijkt volgens de rechtbank ook uit de chatberichten. "Daaruit lijkt niet erg te spreken dat je er erg mee zit wat er op Mallorca is gebeurd", aldus de rechtbankvoorzitter.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml