Kopschopper Mees: 'Ergste nachtmerrie lijkt werkelijkheid te worden'

Kopschopper Mees: 'Ergste nachtmerrie lijkt werkelijkheid te worden' 

18 oktober 2022 - 13:55

Ach, arme jongen toch. In de zaak van de Hilversumse kopschopkakkers is vandaag de verdediging aan zet. De eerste die mocht spreken is de advocaat van Mees. Mees vindt de dood van Carlo Heuvelman natuurlijk ook allemaal heel erg, maar schrikt toch vooral van de strafeis van het OM (van acht jaar): "Niet alleen om de hoogte ervan, maar ook omdat mijn grootste nachtmerrie waarheid lijkt te worden. Dat er een scenario wordt geschetst waarin ik de dader ben van het overlijden van Carlo." 

Want natuurlijk heeft hij er naar eigen zeggen niks mee te maken. Zijn advocaat Sophie Hof vraagt dan ook om hem vrij te spreken van doodslag: "Het OM heeft zevenmijlslaarzen aangetrokken door een stevige eis neer te leggen van acht jaar, zonder uit te leggen wat nu de specifieke rol van Mees is geweest als het gaat om geweld tegen Carlo", zegt Hof.

De advocaat vindt dat de rechtbank zeer kritisch moet kijken naar de getuigenverklaringen, omdat de puzzelstukjes volgens haar niet kloppen. "Het OM heeft ervoor gekozen om alles wat niet paste te negeren of om er overheen te stappen met die zevenmijlslaarzen."

"In het requisitoir van het OM blijven dingen onbesproken. Mij is het niet helder. Is de zaak rond? Zijn we er? Wat de verdediging betreft piept en kraakt dit requisitoir." Hof zegt dat Mees door niemand van de getuigen direct wordt aangewezen als degene die met Carlo heeft gevochten. "Geen van de verklaringen kunnen bijdragen tot de bewijsconstructie", aldus Hof. Ze noemt de getuigenverklaringen "indirecte vingerwijzingen".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml