Kopschopper Mees T. weer achter tralies, schond voorwaarden vrijlating

Kopschopper Mees T. weer achter tralies, schond voorwaarden vrijlating 

04 oktober 2022 - 10:35

Het is vandaag 4 oktober en dat betekent niet alleen dat het vandaag Dierendag is maar ook dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de welbekende kopschopkakkers van start gaat, die zoals u weet vooral draait om het feit dat ze de 27-jarige Carlo Heuvelman tijdens een vakantie op Mallorca hebben doodgetrapt. De eerste daad van de rechtbank is al bekend: één van de verdachten genaamd Mees T. wordt opnieuw vastgezet.

Het was pappie en mammies zijn advocaat gelukt om de Hilversummer in januari, samen met de anderen op vrije voeten te krijgen. Wel onder voorwaarden. Dan is het niet zo slim om die te schenden door onder meer drugs te gebruiken en afgelopen zomer tegen het advies van de reclassering in met vrienden op vakantie te gaan.

Je zou je toch denken dat er iemand in zijn familie en/of zijn vriendenkring is die hem dat aan zijn verstand heeft gebracht. Afijn, de rechtbank in Lelystad heeft daarom vandaag als eerste beslist dat de 19-jarige Mees opnieuw wordt vastgezet. De andere verdachten blijven op vrije voeten tot de uitspraak, die is gepland op 18 november.

Volgens de reclassering, bij wie Mees zich na de schorsing op gezette tijden moest melden, maakte hij "een nonchalante indruk" en stelde hij zich "licht defensief" op. Hij was boos over het feit dat hij werd vervolgd en leek de beschuldigingen "te onderschatten", zo heeft de reclassering gerapporteerd. Volgens het heerschap zelf kwam zijn houding voort uit stress en heeft hij daarom drugs gebruikt. Ja, natuurlijk...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml