Kopschopper Sanil zeven jaar de bak in vanwege doodslag

Kopschopper Sanil zeven jaar de bak in vanwege doodslag 

18 november 2022 - 12:51

Daar is dan (eindelijk) de uitspraak in de Mallorcazaak, het strafproces over de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman. Ondanks al het zwijgen mag de hoofdverdachte kopschopper Sanil B. nu zeven jaar lang brommen achter de tralies vanwege doodslag. Op zijn schoen was een DNA-spoor van het slachtoffer gevonden.

"Zonder aanleiding gepleegd zinloos en extreem uitgaansgeweld", zo vatte de rechtbank de zaak in het vonnis samen. De rechtbank vonniste tegen Sanil B. lager dan geëist onder meer vanwege zijn jeugdige leeftijd en blanco strafblad. Ook heeft volgens de rechter B. niet het volle opzet gehad op de dood van Heuvelman. Maar hij aanvaardde wel het risico op de dood door zo gewelddadig tekeer te gaan.

Tegen medeverdachten Mees T. (19) en Hein B. (19) ontbreekt volgens de rechtbank het bewijs voor hun betrokkenheid bij de doodslag op Heuvelman. Tegelijkertijd gaat de rechtbank er wel van uit dat Sanil B. de doodslag heeft gepleegd "met een of meer anderen". Maar wie dat is geweest, blijft dus onbekend. Een "onbevredigend resultaat", noemde de rechtbank dit.

De harde woorden van de rechtbank zijn bij Sanil "keihard aangekomen", zegt zijn advocaat Peter Plasman."Dit is hele forse gevangenisstraf. Het enige wat voor hem misschien wel positief klonk, is dat de rechtbank de verdachten veel meer gelijk getrokken heeft dan de officier van justitie door te stellen dat hier sprake was van groepsgeweld waaraan iedereen een wezenlijke bijdrage heeft geleverd."

Arme jongen toch. De rechtbank vond de geëiste werkstraffen voor de overige verdachten onvoldoende recht doen aan de ernst van de feiten en de gevolgen daarvan en verving de werkstraffen daarom door forse en deels voorwaardelijke celstraffen van twaalf tot dertig maanden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml