Kopschoppers slopen stelletje, want geen sigaret
Binnenland

Kopschoppers slopen stelletje, want geen sigaret.

Een twintigjarige jongen en een achttienjarig meisje zijn afgelopen donderdagnacht in Amsterdam zwaar mishandeld door twee jongeren die een sigaret van hen eisten.

"Ik rook niet, dus we zeiden dat we die niet hadden. Daarop riep de jongen "fuck you" en viel ons met zijn vriend aan", aldus het meisje dat onder meer een blauw oog opliep.

Haar vriend kwam er met een gescheurde wenkbrauw 'minder goed' vanaf. "'Zelfs toen m'n vriend al op de grond lag, schopten ze met zijn tweeën nog tegen zijn hoofd aan." Nadat de slachtoffers voldoende waren afgetuigd renden de daders weg.

Nu zou u verwachten: snel aangifte doen = snel daders achterhalen. Niets blijkt echter minder waar. Een vriendin van de familie meldt op Twitter dat er pas aankomende donderdag aangifte kan worden gedaan. Een week later.

Een politiewoordvoerder zegt geen idee te hebben waarom er een week gewacht moet worden met het opnemen van de aangifte. "In principe nemen we een aangifte altijd meteen op, tenzij er een reden is dat niet te doen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →