Korans in de fik steken: 'Het is walgelijk'

Korans in de fik steken: 'Het is walgelijk' 

11 augustus 2023 - 13:06

Blijkbaar zijn de bomen in Denemarken en Zweden op want ze maken daar fikkies met de Koran, iets wat voor moslims erg aanstootgevend is. De vraag is nu: moet het verbranden van de Koran bij wet verboden worden? De mensen op straat zijn in ieder geval verdeeld: “Ik vind het walgelijk, je provoceert een bevolkingsgroep die daar moeite mee heeft.”

Iemand die zelf in de islam gelooft vindt het treurig: “Het breekt mijn hart." Maar hij neemt deze mensen niet zo serieus: “Laat ze maar doen, hun straf komt.” Zo is het maar net natuurlijk. Nourdeen Wildeman was ooit een christen maar is nu moslim en vindt dat het verbranden verboden moet worden: “Vrijheid van meningsuiting is heel erg belangrijk maar het verbranden van de Koran is geen mening.”

Er zijn ook mensen die de islam als een bedreiging zien voor de westerse waarde: “Ze willen eigen scholen, dat vind ik niet nodig”, maar christelijke scholen mogen van deze meneer wel omdat dat wel Nederlands is. De voormalig christen denkt dat dit gedrag mensen niet samenbrengt maar juist verder van elkaar scheidt. Volgens de meneer op straat dragen “de aanslagen hier en daar”, daar ook niet aan bij.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml