Kort geding: 'Ex moet kappen met naaktfoto' sturen'
Binnenland

Kort geding: 'Ex moet kappen met naaktfoto' sturen'.

Een man uit Vollenhove is er zó klaar mee dat hij de hele tijd pornografische foto's van zijn ex-vriendin kreeg toegestuurd, dat hij vandaag via een kort geding eiste dat de vrouw hiermee moet stoppen. 

Het stel ging een paar jaar geleden uit elkaar na een huwelijk van 34 jaar. Hierna volgde een juridisch gevecht. In 2016 deed de vrouw aangifte wegens smaad door de man, omdat hij naaktfoto's van haar met familieleden had gedeeld. Hij werd veroordeeld voor smaad, maar volgens zijn raadsman heeft het hof in Leeuwarden dit afgelopen week weer teruggenomen, meldt De Stentor

Nog altijd stromen er tientallen foto's bij de man binnen, met teksten die "bewijzen" dat ze door de mevrouw zijn gestuurd. De teksten bevatten namelijk inhoud die alleen zij weet. In een van de berichtjes staat een discriminerende opmerking naar de nieuwe vrouw van de man: "Jij bent gelukkig met je zwarte aap". 

Volgens haar advocaat is de vrouw daarentegen niet degene die de naaktfoto's stuurt, maar mogelijk een ex-vriendje van haar die hem lastig valt via een nep Facebookaccount. Volgens de vrouw dreigt haar ex-man met teksten als "Ik ga je kapot maken". Het vonnis is over twee weken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →