Kortom: ULU-Moskee wil theedrinken, DENK wil bbq-verbod 

15 mei 2018 - 10:00

De speenvarken barbeque-plannen van anti-islambeweging Pegida houdt Nederland al dagen in zijn greep, werkelijk iedereen heeft er een mening over. Zo ook de politiek, want er staan in Den Haag geen andere zaken die de aandacht verdienen meer op de planning.

Neem nu DENK, de Turkse partij (sorry, 90 procent Turks = niet helemaal Turks) wil voorkomen dat Nederlanders gezellig een lapje vlees braden op een plaats waar dat volgens hen not done is.

Nederland = vrij

Maar hoezo not done? Nederland is voorlopig nog een vrij land, is het niet? Hier mag u alles doen wat in u opkomt. U mag op straat een kleedje uitrollen en hogere machten aanbidden, u mag woningen binnenvallen en deze maandenlang kraken, u mag een kruis in de grond timmeren en die besmeuren met varkensbloed in poedervorm, u mag in feestgedruis Marokkaanse vlaggen over de motorkap van een politieauto uitrollen, u mag zoveel! Maar barbequen met in Nederland populair varkensvlees mag dan weer niet?

DENK eist verbod

DENK peinst er niet over. Want volgens Mahmut Sungur je reinste provocatie, intimidatie en vooral het belemmeren van mensen die de vrijheid van religie proberen uit te oefenen. Ook zou een barbeque een megagroot gevaar vormen voor de openbare orde.

We willen er niet veel over zeggen want dan breekt de tering weer uit onder toetsenbordridders, maar als die openbare orde in het geding komt, doelt Sungur dan op de mensen die hun bed voor even verruilen voor gepositioneerd gebedshuizen 'beschermen'? 'Beschermen' tegen de dampen van varkensvlees? De ramen dichtdoen volstaat wel, hoor.

Nogmaals: vrijheid. Sungur zegt het zelf eigenlijk al, alhoewel DENK weinig op lijkt te hebben met dat woord. Dat de partij direct om een verbod vraagt, lijkt te zijn afgekeken van de grote leider in Ankara. Iets bevalt u niet? Let's censureer die shit. Wel zo makkelijk.

Kopje thee drinken en praten

De Utrechtse ULU-moskee (da's die vereniging die volgens PVV'er Henk van Deún best mag afbranden) pakt het wat dat betreft iets subtieler aan, zij hebben aangeboden graag in gesprek te gaan met Pegida, onder het genot van een kopje thee. Zo kan het ook, jongens van die enge partij die met drie poppetjes in de Tweede Kamer zetelt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie