Kortpittige oestrogeenbommetjes boos door straatnamen 

07 augustus 2018 - 15:14

Nederland is vanmorgen doelwit geworden van vernielzuchtige oestrogeenbommen. Feministjes van de . beweging Bovengrondse hebben zicht flink laten gelden door in verschillende steden naambordjes die naar mannen zijn genoemd, te vervangen voor bordjes met een vrouwennaam. Tsja, je moet natuurlijk iets als je niet hoeft te werken.

De achterliggende gedachte is het grote onrecht waar vrouwen in Nederland mee te maken hebben. Dat slechts twaalf procent van de straten met een mensennaam is vernoemd naar een vrouw is onvergeeflijk en traumatiserend. Misschien zelfs wel racistisch en discriminerend. Je zou er bijna niet meer door kunnen werken.

De dominantie van de man is volgens de kortpittige boze meisjes al geruime tijd passé en doet geen recht aan een juiste afspiegeling van de samenleving.

MAAR, in sommige culturen die inmiddels ook onderdeel uitmaken van het Nederlandse straatbeeld staat de man nog altijd op eenzame hoogte bovenaan in de rangorde. Aangezien er heel veel mensen uit die cultuur in Nederland zijn komen wonen en er nog heel veel zullen volgen, is dat best een realistisch beeld van de samenleving, niet?

Eén of andere woordvoerster, die het 'probleem' vooral heel serieus neemt doet net alsof het straatnaam issue echt een issue is, verklaart bloedserieus tegenover AT5: "We zijn zo gewend aan de straatnamen dat we niet eens bewust zijn over de ongelijkheid die op straat is. Niemand merkt het op in het straatbeeld omdat het zo ‘normaal’ is geworden. Dat is gek."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie