Koter (11) rijdt met botsauto naar school
Raar

Koter (11) rijdt met botsauto naar school.

De 11-jarige Silvan Letsch gaat niet op de fiets naar school, maar in een botsauto. Hij bouwde een scootmobiel om en maakt nu de blits door zo'n pakweg 10 kilometer per uur door zijn dorp Berkel te tuffen. 

Silvan gaat vandaag voor het eerst naar school met het opmerkelijke vehikel, meldt het AD

Omdat de knul nogal opvalt in zijn uit de kluiten gewassen Dinky Toy wordt hij vaak nagestaard op straat en hield zelfs de arm der wet hem al eens staande. Zijn vader heeft daarom zelfs al allerlei heuse papieren meegegeven: "Uit voorzorg heb ik nu het wetsartikel over scootmobiels uitgeprint. Dat kopietje ligt onder de zitting." 

Toch wil de politie het tot de bodem uitzoeken, want een snelle scootmobiel mag eigenlijk pas vanaf het zestiende levensjaar gebruik worden. 

ANWB
De ANWB reageert positiever dan oom agent: "Veel 11-jarigen verplaatsen zich fietsend. Je kunt maar vroeg genoeg verkeersdeelnemer zijn, zodat je de praktijk leert kennen. Dat deze jongen nieuwsgierig de grenzen verkent, vinden wij alleen maar goed." Dat Silvan er op zijn luie bipsje bijzit in het autootje, lijkt echter niemand te deren. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →