KOZP eist stadionverbod voor Volendamse Zwarte Pieten

KOZP eist stadionverbod voor Volendamse Zwarte Pieten 

16 november 2022 - 10:57

Als het aan Kick-Out Zwarte Piet ligt, dan gaan die vreselijke Zwarte Pieten-hooligans van FC Volendam van afgelopen weekend "minstens een stadionverbod" in hun schoen vinden. Alleen gaan ze daar niet over natuurlijk, daarom dienen de KNVB en voetbalclub FC Volendam actie te ondernemen.

Gedurende de wedstrijd stonden de fans verkleed als Zwarte Pieten op de tribunes. In het Noord-Hollandse dorp woedt al geruime tijd een stevige discussie over Zwarte Piet. FC Volendam nam zondag in een verklaring afstand van de actie tijdens de wedstrijd. Trainer Wim Jonk veroordeelde die eveneens. "Ontzettend vervelend, dit hoort niet."

Vooral Volendam-speler Xavier Mbuyamba was niet blij: "Dat is ook de reden dat ik daar niet klapte voor de supporters. Ik ben even weggelopen. Ik vind dat ze niet eens het stadion in mogen komen als ze zo verkleed zijn."

Kick-Out Zwarte Piet is dus ook niet blij, laat de actiegroep weten in een verklaring. Het support van de Pieten bracht overigens geen geluk: FC Volendam verloor met liefst 0-4 van FC Utrecht. Kick-Out Zwarte Piet gaat aanstaande weekend demonstreren in Staphorst. Dat wordt vast gezellig...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml