Krijgt Nederland eerste vrouwelijke premier?

Krijgt Nederland eerste vrouwelijke premier? 

10 juli 2023 - 11:59

We gingen het weekend in met schokkend nieuws uit de politiek. Nog even snel voor het reces is kabinet Rutte IV gevallen en inmiddels heeft Rutte gezegd dat hij zal stoppen als lijsttrekker van de VVD. Dat biedt natuurlijk kansen voor de politici die de afgelopen jaren onder zijn bewind van hebben geleden. Het zou zomaar kunnen dat we bij de nieuwe verkiezingen voor het eerst een vrouwelijke premier krijgen.

Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BBB, was even verdoofd door het nieuws maar heeft het wel gevierd: “Ik heb wel een drankje gedronken d’r op. Niet zozeer van: 'oh nu kan BBB de grootste worden'. Mensen snakken gewoon naar nieuwe verkiezingen. Het vertrouwen in de politiek is nog nooit zo laag geweest”. Het is natuurlijk niet gezegd dat mensen het vertrouwen in de VVD zijn verloren want het is niet de eerste keer dat het kabinet is gevallen en toch blijven de mensen trouw op de partij stemmen: “Het wordt spannend, wat gaan mensen doen. Nog steeds best wel veel mensen die nu nog op de VVD stemmen. Misschien komen daar wel mensen bij die denken hij deed het toch maar. Hij stond er wel weer. Maar die mensen moeten niet vergeten dat het hele asieldrama komt omdat de VVD niks heeft gedaan afgelopen jaren”.

Van der Plas vindt het tijd voor verandering: “Ik denk dat het tijd wordt voor een nieuwe minister-president. Of ik dat word weet ik niet, dat zou een Caroline I zijn”. Om dat voor elkaar te krijgen kan ze de hulp van Pieter Omtzigt goed gebruiken: “Ik werk al heel veel samen met Pieter in de Kamer op verschillende dossiers. Ik heb ook altijd gezegd als Pieter het zou willen dan wil ik wel met hem praten. Maar die bal ligt wel bij Pieter. Hij heeft laten weten dat hij binnen enkele weken laat weten wat hij gaat doen. Tuurlijk, ik zal zeker met Pieter gaan praten”. Het worden weer spannende weken en maanden voor de mensen die geïnteresseerd zijn de politiek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml