Krikke loog: 'verwarde' SteekSyriër toch niet zo verward
Binnenland

Krikke loog: 'verwarde' SteekSyriër toch niet zo verward.

Niet verwacht: de verwarde man a.k.a. Malek F. die in Den Haag vanuit het niets drie mensen neerstak, bleek toch niet zo verward als in eerste instantie werd gezegd. Zoals iedereen eigenlijk wel wist maar wat niet werd toegegeven, betrof het 'gewoon' een islamitische terreuraanslag.

Wat nog het ergste is: het Openbaar Ministerie heeft onthuld dat de politie en de inlichtingendiensten wel degelijk op de hoogte waren van de snode plannen van de Syriër. In maart van dit jaar kregen agenten een anonieme brief waarin gewaarschuwd werd dat deze Malek een terreurdaad wilde plegen.

Maar waarom zei de Haagse burgermoeder Pauline Krikke dan dat de steker 'verward' was? Stond ze soms doelbewust een potje te liegen? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, een woordvoerder van de burgemeester haastte zich om te melden dat ze 'niet op de hoogte' van de waarschuwing was. 

Zouden wij ook zeggen. Neemt niet weg dat de instanties weer eens ouderwets gefaald hebben, met alle gevolgen van dien. De PVV in Den Haag is trouwens niet zo goedgelovig, de partij heeft het vertrouwen in Krikke op gezegd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →