Kritiek op SBS6 na kijkersbedrog
Entertainment

Kritiek op SBS6 na kijkersbedrog.

Televisiezender SBS6 is onder druk komen te staan nadat het kijkers van het programma The Next Boy/Girl Band vroeg om tegen betaling een stem uit te brengen, maar vervolgens het advies van de kijkers naast zich neer legde. 

In de laatste aflevering van de show moest zowel iemand van de jongensband als van de meisjesband naar huis. Kijkers konden voor het schamele bedrag van één euro per stem beslissen wie dit moest worden.

Bij de boyband werd ene Jeronimo eruit gebonjourd, maar John Ewbank besloot bij de meisjes gewoon niemand eruit te knikkeren: "Het zal mijn laatste show zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee. Flikker maar op." De redactie wist niets van de actie van Ewbank af, die claimde dat hij alle meiden nodig had wanneer ze bij de platenmaatschappij aankloppen.

Boze reacties

De actie van Ewbank leidde tot verontwaardigde reacties. Mediacourant citeert enkele boze kijkers die op de Facebook van SBS6 klagen over het voorval: "SBS 6 ten voeten uit. Anderhalf uur Nederland laten stemmen op wie er door gaan, en dan alle meiden meenemen? Laten we de volgende keer al het geld naar een goed doel sturen als jullie het toch wegpleuren". 

Een ander zegt: "Weet je wat ik erg vind? John Ewbank zegt dat ze er vorige week al over na hebben zitten denken om de meiden met vijf door te laten gaan… Hallo? Waarom moet Nederland dan gaan stemmen?”

Reactie SBS6

De zender laat in een reactie weten: "Het is een spontane actie geweest van John Ewbank en aangezien het programma live wordt uitgezonden, kunnen we er niets meer aan doen. John stelt dat de platenmaatschappij door moet met de band en dat die formatie minder is als iemand weg gaat."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →