Kroegbaas krijgt geen straf voor schieten op Bandidos-leden

Kroegbaas krijgt geen straf voor schieten op Bandidos-leden 

09 september 2021 - 10:52

Nou gelukkig maar. Staan er een stel van die rellende Bandidos-mannetjes elkaar kort en klein te slaan vlak voor de deur van uw kroeg, los je een 'waarschuwingsschot' dat deze mannen moeten kappen met zielig doen, beland je nog bijna jarenlang in de bak ook.

Het overkwam bijna een 61-jarige man, uitbater van café Dug Out in Sittard. Hij schoot vanuit het raam op Bandidos-leden die op 7 mei 2015 voor zijn kroeg aan het vechten waren. Drie mensen werden buiten ernstig mishandeld door de leden van de motorbende, zag de kroegeigenaar. Hij pakte een geladen pistool en schoot vervolgens richting de knokpartij. Niemand raakte gewond door het schot.

"Noodweer", zegt het hof in Den Bosch nu (hoewel het eerder in 2019 juist had gezegd van niet, maargoed): "Het hof heeft vastgesteld dat de man onverwachts werd geconfronteerd met een groep van vijftien tot twintig personen, waarvan een deel buitensporig geweld gebruikte. Zo werd er onder meer een boksbeugel gebruikt en werd door een van de aanvallers, na het nemen van een aanloop, op het hoofd van een persoon gesprongen en werd er meermalen op het hoofd van een andere persoon gestampt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml