Kroegbazen op de bon want mensen om 22:06 uur op terras

Kroegbazen op de bon want mensen om 22:06 uur op terras 

21 juni 2021 - 13:26

Is dit weer mierenneuken of heeft de sterke arm der wet een punt? Verschillende horecaondernemers in Den Bosch ontvangen binnenkort een dikke prent van oom agent omdat afgelopen vrijdag zes minuten na 22.00 uur nog mensen op het terras zaten.

Zoals u weet bepalenĀ Rutte en De Jonge dat nog een week lang al het licht in de horeca om 22.00 uur uit moet zijn en daar moet dus streng op gehandhaafd worden. Omdat afgelopen vrijdag bij verschillende kroegen aan de Korte Putstraat in Den Bosch nog mensen op het terras te zien waren zes (!) minuten na tienen, ontvangen de eigenaren van die kroegen allemaal een bon.

Woest zijn ze. Naar eigen zeggen hebben alle gasten om 21.45 uur de rekening ontvangen maar zoals dat nou eenmaal gaat als u lekker op het terras zit en een borreltje op heeft, maakte niet iedereen direct aanstalten om ook daadwerkelijk weg te gaan (en als eigenaar die vanwege corona maandenlang geen gast heeft gezien gaat u ze ook niet wegschoppen).

Zo kon het dus gebeuren dat om 22.06 uur nog mensen op het terras zaten. Reden voor de aanwezige politie om te boel te filmen en de dag erna (kennelijk zonder mondkapje) het nog eens haarfijn in te wrijven door te vertellen dat ze een bon kunnen verwachten. Overigens allemaal nadat eerst enkele collega-kroegbazen de boel hebben zittenĀ nsb'en verraden aan de bromsnorren.

De kroegbazen in kwestie hebben bij voorbaat al aangegeven niks te dokken en in beroep te gaan. Overigens is het wel zo dat de gemeente in overleg is om de boetes kwijt te schelden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml