Kuipers: 'Corona komt weer terug, maar geen paniek!'

Kuipers: 'Corona komt weer terug, maar geen paniek!' 

08 september 2023 - 13:19

Nou dat is fijn. We dachten er vanaf te zijn, en dat zijn we op dit moment ook maar het aantal coronagevallen kan in het najaar wereldwijd weer oplopen. Normaal gesproken is het dan hoog tijd om in paniek te raken, maar zorgminister Ernst Kuipers vindt de stijging geen reden tot zorg. 

Daarmee reageert hij op uitspraken van WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus, die zaaide wel paniek waarschuwt voor meer besmettingen in de winter. Wel herhaalt Kuipers zijn oproep aan kwetsbare mensen om dit najaar een nieuwe prik te halen.

De bewindsman heeft "geen enkele zorg dat we in dezelfde situatie komen zoals we bijvoorbeeld twee jaar geleden hadden", refererend aan het gefaal van de overheid de vele besmettingen, volle ziekenhuizen en lockdowns.

Het aantal coronabesmettingen zal ook in Nederland gaan stijgen in het najaar, verwacht Kuipers. "Dat is ook precies de reden dat we volgende maand opnieuw een vaccinatiecampagne zullen starten en deze met name aanbieden voor mensen van 60 jaar en ouder en voor mensen die jonger zijn maar met een kwetsbare gezondheid."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml