Kuipers klaagt over inhoud vele Kamervragen Van Haga

Kuipers klaagt over inhoud vele Kamervragen Van Haga 

27 september 2022 - 13:11

Zorgminister Ernst Kuipers heeft in een brief aan de Tweede Kamer geklaagd over de vele vragen en de formulering daarvan van Wybren van Haga. Het gaat daarbij vooral over vragen aan het adres van RIVM-directeur Jaap van Dissel.

Allereerst zorgen de vele Kamervragen ervoor dat de ambtenaren op het ministerie overuren moeten draaien (en daar houden ambtenaren niet van). "Daarbij vind ik het verontrustend dat in de formulering van de thans gestelde vragen stellingen worden geponeerd over individuele personen, die niet worden onderbouwd en waarbij wordt verwezen naar bronnen die evenmin enige bewijs bieden. Hierbij lijkt onvoldoende rekenschap te worden gegeven van het negatieve effect van dergelijke (smadelijke) uitlatingen op de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Ik vind dit niet gepast.", aldus Kuipers.

Maar waar gaat dit nou precies over? Kuipers beantwoordde in de brief vragen over vermeende betalingen aan Van Dissel door de Stichting Open Nederland, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor Testen voor Toegang in de coronacrisis. Het gaat om een beschuldiging waarvoor podcastmakers Yves Gijrath en Erik de Vlieger recent door het stof moesten. Van Haga zou in zijn vragen deze beschuldiging overnemen en alles voor waarheid aannemen wat werd gezegd. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml