Kuipers: Niet gevaccineerd? Dan ga je corona krijgen!

Kuipers: Niet gevaccineerd? Dan ga je corona krijgen! 

27 oktober 2021 - 11:02

Het was weer eens genieten gisteren bij het programma Jinek. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) Ernst Kuipers was daar te gast, evenals filosoof Raisa Blommestijn, om eens lekker te babbelen over de mogelijke nieuwe coronamaatregelen.

Zo vertelde Kuipers dat het zo klaar als een klontje is dat iedereen die niet gevaccineerd is het coronavirus gaat krijgen. Het blijft daarom zaak om die besmettingen niet allemaal tegelijk plaats te laten vinden, om zo de zorg toegankelijk te houden. "Als je voor iedereen zorg beschikbaar wilt houden, een kankerpatiënt of een coronapatiënt, dan moeten we iets doen aan het totale aantal coronaptiënten die in de winter binnen gaan komen" zegt Kuipers.

Oftewel, maatregelen zijn oké. Blommestijn bekommerde zich wat meer om de niet gevaccineerde medemens en stelt dat de druk op de zorg het gevolg is van falend overheidsbeleid.

Overigens, verschillende leden van het OMT (die advies moeten geven aan het kabinet over het te voeren coronabeleid), zien niet zoveel in extra maatregelen tegen ongevaccineerden. Volgens hen zorgt dat alleen maar voor meer polarisatie en dat moeten we al helemaal niet willen. Zal Hugo of Mark daarnaar luisteren?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml